A kilencvenes évek világa idén nem csak a divatban és a zenében tért vissza: a Nespresso 2025-ös nyári limitált kiadású kollekciója is ebből a nosztalgikus hangulatból merített, és természetesen ízek tekintetében is verhetetlen!
A szezon újdonsága a Pistachio Vanilla Flavour Over Ice kávé a pisztáciás sütemény és a krémes vanília ízeit idézi – mintha egy nyári délután lenne kapszulába zárva.
A megújult Coconut Vanilla Flavour Over Ice kávékapszulában pedig a vanília édessége és a kókusz üdítő frissessége alkot tökéletes párost egy hűsítő kávérecepthez.
Nosztalgiázz a barátaiddal: elő a színes napszemüvegekkel, a retro slágerekkel, és frissüljetek fel a Nespresso legújabb jegeskávékapszuláiból alkotott egyedi kávéreceptekkel!
PISZTÁCIÁS-VANÍLIÁS JEGES LATTE
Ebben a jeges kávéreceptben az ellenállhatatlan pisztácia gazdag aromája harmonikus párost alkot a zabital lágyságával, amit csak fokoz a tetejére kerülő pillecukor. Pisztáciarajongóknak kötelező!
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávékapszula (80 ml)
- 180 ml Barista zabital
- 6 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
- 5 g pisztáciakrém
- 5 g pisztácia
- 10 g pillecukor
Elkészítés:
- Kenjük a pisztáciakrémet egy nagy átlátszó pohár aljára és oldalára, majd tegyünk 6 nagyméretű jégkockát a pohárba, és öntsünk rá 80 ml zabitalt.
- A maradék 100 ml zabital habosítsuk fel, majd öntsük a pohárba helyezett jégre úgy, hogy hagyjunk egy kis helyet a kávénak.
- Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávét közvetlenül a pohárba.
- Díszítsük az elkészült recept tetejét apró pillecukorral, végül szórjuk meg tört pisztáciával.



KÓKUSZOS-VANÍLIÁS MOCKTAIL
Ennek a mocktailnak a frissességét a kókusz és az édeskés vanília mellett egy csipetnyi hűs, élénkítő menta adja. Tökéletes választás egy forró délutánra, vagy egy nyári estére.
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávékapszula (230 ml)
- 100 ml kókuszvíz
- 7 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
- 15 ml vaníliaszirup
- 1 ág friss menta
Elkészítés:
- Tegyünk 6 jégkockát és 3 friss mentalevelet egy nagy méretű koktélpohárba, majd öntsünk rá a vaníliaszirupot. Töltsünk a kókuszvizet a pohárba.
- Egy másik pohárba készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávét a Nespresso Vertuo kávégépünk „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken kezd világítani).
- Egy Nespresso Barista Receptkészítőbe tegyünk 1 db jégkockát, öntsük rá az elkészült kávét, majd válasszuk ki az „Iced Nitro” receptet. A kávéhabot egy shaker segítségével is elkészíthetjük, ehhez alaposan rázzuk össze a jégkockát és az elkészült kávét.
- Óvatosan töltsük az elkészült kávéhabot közvetlenül a kókuszvízre, majd díszítsük ízlés szerint mentalevéllel az elkészült kávéitalt.
MANDULÁS-CITRUSOS JEGES LATTE
Különleges jeges kávéélmény hozzáadott B6 vitaminnal a mandula rajongóinak. A hideg tejhab, a vaníliás-mandulás kávé és a méz hármasa egy igazi hűsítő desszertet kínál, amit a frissen reszelt citromhéj tesz teljessé.
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Active kávékapszula (80 ml)
- 2 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
- 10 g méz + díszítéshez
- 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntej
- mandulaszeletek és kezeletlen citromhéj a díszítéshez
Elkészítés:
- Tegyünk 2 nagyméretű jégkockát egy közepes méretű, átlátszó pohárba, majd adjuk hozzá a mézet.
- Készítsünk a tejből hideg tejhabot, majd töltsük a jégre.
- Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Active kávét közvetlenül a pohárba.
- Az elkészült recept tetejét díszítsük mandulaszeletekkel és citromhéjjal. Egy kis extra édességért csorgassunk rá egy kevés mézet.