Gourmet Új!

A NESPRESSO hűsítő jegeskávéreceptekkel repít vissza a kilencvenes évekbe

A kilencvenes évek világa idén nem csak a divatban és a zenében tért vissza: a Nespresso 2025-ös nyári limitált kiadású kollekciója is ebből a nosztalgikus hangulatból merített, és természetesen ízek tekintetében is verhetetlen!

A szezon újdonsága a Pistachio Vanilla Flavour Over Ice kávé a pisztáciás sütemény és a krémes vanília ízeit idézi – mintha egy nyári délután lenne kapszulába zárva.
A megújult Coconut Vanilla Flavour Over Ice kávékapszulában pedig a vanília édessége és a kókusz üdítő frissessége alkot tökéletes párost egy hűsítő kávérecepthez.  

Nosztalgiázz a barátaiddal: elő a színes napszemüvegekkel, a retro slágerekkel, és frissüljetek fel a Nespresso legújabb jegeskávékapszuláiból alkotott egyedi kávéreceptekkel!

PISZTÁCIÁS-VANÍLIÁS JEGES LATTE

Ebben a jeges kávéreceptben az ellenállhatatlan pisztácia gazdag aromája harmonikus párost alkot a zabital lágyságával, amit csak fokoz a tetejére kerülő pillecukor. Pisztáciarajongóknak kötelező!

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávékapszula (80 ml)
  • 180 ml Barista zabital
  • 6 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 5 g pisztáciakrém
  • 5 g pisztácia
  • 10 g pillecukor

Elkészítés:

  1. Kenjük a pisztáciakrémet egy nagy átlátszó pohár aljára és oldalára, majd tegyünk 6 nagyméretű jégkockát a pohárba, és öntsünk rá 80 ml zabitalt.
  2. A maradék 100 ml zabital habosítsuk fel, majd öntsük a pohárba helyezett jégre úgy, hogy hagyjunk egy kis helyet a kávénak.
  3. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Pistachio Vanilla Over Ice kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Díszítsük az elkészült recept tetejét apró pillecukorral, végül szórjuk meg tört pisztáciával.

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS MOCKTAIL

Ennek a mocktailnak a frissességét a kókusz és az édeskés vanília mellett egy csipetnyi hűs, élénkítő menta adja. Tökéletes választás egy forró délutánra, vagy egy nyári estére.

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 100 ml kókuszvíz
  • 7 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 15 ml vaníliaszirup
  • 1 ág friss menta

Elkészítés:

  1. Tegyünk 6 jégkockát és 3 friss mentalevelet egy nagy méretű koktélpohárba, majd öntsünk rá a vaníliaszirupot. Töltsünk a kókuszvizet a pohárba.
  2. Egy másik pohárba készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Coconut Vanilla Over Ice kávét a Nespresso Vertuo kávégépünk „Kávékészítési mód receptekhez” funkciójával (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégépen nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken kezd világítani).
  3. Egy Nespresso Barista Receptkészítőbe tegyünk 1 db jégkockát, öntsük rá az elkészült kávét, majd válasszuk ki az „Iced Nitro” receptet. A kávéhabot egy shaker segítségével is elkészíthetjük, ehhez alaposan rázzuk össze a jégkockát és az elkészült kávét.
  4. Óvatosan töltsük az elkészült kávéhabot közvetlenül a kókuszvízre, majd díszítsük ízlés szerint mentalevéllel az elkészült kávéitalt.

MANDULÁS-CITRUSOS JEGES LATTE

Különleges jeges kávéélmény hozzáadott B6 vitaminnal a mandula rajongóinak. A hideg tejhab, a vaníliás-mandulás kávé és a méz hármasa egy igazi hűsítő desszertet kínál, amit a frissen reszelt citromhéj tesz teljessé.

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Active kávékapszula (80 ml)
  • 2 nagyméretű jégkocka (egyenként 30 grammosak)
  • 10 g méz + díszítéshez
  • 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú tehéntej
  • mandulaszeletek és kezeletlen citromhéj a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Tegyünk 2 nagyméretű jégkockát egy közepes méretű, átlátszó pohárba, majd adjuk hozzá a mézet.
  2. Készítsünk a tejből hideg tejhabot, majd töltsük a jégre.
  3. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Active kávét közvetlenül a pohárba.
  4. Az elkészült recept tetejét díszítsük mandulaszeletekkel és citromhéjjal. Egy kis extra édességért csorgassunk rá egy kevés mézet.